Materialen & duurzaamheid

Materialen & duurzaamheid

Bij Kiedan Design houden we van kwaliteit. En kwaliteit maak je met mooie materialen.
Zo gebruiken we de beste materialen, het liefst hergebruiken we de beste materialen!

Volgens de Van Dale;
duur·zaam: 1) lang durend; 2) weinig aan slijtage of bederf onderhevig; 3) het milieu weinig belastend.

Kortom, bij duurzaam meubilair moet je denken aan meubels die lang mee gaan, die niet snel slijten en die relatief milieuvriendelijk en grondstofbesparend zijn.

Duurzame meubels zijn dan ook vaak gemaakt van recyclebaar materiaal, van hergebruikt materiaal of ze zijn zo gemaakt dat het de natuur zo min mogelijk belast. Zo gebruiken we dus bijvoorbeeld voor visgraattafels oude eiken vloerdelen om nieuwe meubels van te maken. Alles wordt op kleur en kwaliteit geselecteerd, gezaagd, geschuurd en uiteindelijk ontstaat daar weer een nieuwe Kiedan eyecatcher uit.

Plaatmateriaal voor kasten wordt ingekocht bij leveranciers die werken via cradle-to-cradle principe, zo dragen we allemaal een steentje bij aan verduurzaming.

Wij kijken vooral naar de verwachte levensduur van een product. Hierbij spelen een aantal factoren een rol, zoals het materiaal en hoe intensief het gebruikt zal worden.

Design meubilair is vaak duurzaam geproduceerd en heeft een lange levensduur. Design meubels bieden dus kwaliteit en garantie op de langere termijn. Wat ons betreft de investering meer dan waard.

Dus, investeren in een duurzaam interieur:

Als je investeert in meubilair met een lange levensduur, investeer je in het milieu. Uiteindelijk draagt dat ook bij aan de portemonnee (iets met goedkoop is duurkoop). 

Gemaakt met het oog op kwaliteit & duurzaamheid, Kiedan!